Yerel İşletmeler İçin Facebook Hedeflemesi Yapmanın Doğru Yolu

Google ADS Bütçe Stratejileri – Google Reklamları Için Küçük Bütçeli Stratejiler

Google Ads’i sevmemin ana nedeni, google ads bütçelerinin de küçük işletmelerin aynı iş alanında rakipleri olan çok daha büyük şirketlerle başarılı ve kârlı bir şekilde mücadele edebilmelerine olanak tanıması. Bugünkü yazıda sizlerle paylaşmak istediğim şey, başarı için en iyi üç küçük bütçeli Google Ads stratejisi. Bu google ads stratejilerini eticaret içinde kullanabilirsiniz.

Birinci Google Ads Bütçe Stratejisi

Şimdi, bunun bu kadar önemli olmasının nedeni, temel düzeyde veri ve hacim elde ettiğinizden emin olmanız gerektiğidir. Bununla, gösterim ve tıklamaların temel düzeyini kastediyorum. Bu önemlidir çünkü yeterli veri elde edemiyorsanız, bunu yapabilmek için yeterli veriye sahip değilsiniz demektir. Verilerinizi görüntüleyin ve ardından bazı ekstra optimizasyonlar yapın. Ancak Google, kampanyalarınız için en iyi trafiği otomatik olarak filtrelemeye başlayabilmek amacıyla temel bölünmüş testlerini ve optimizasyonlarını gerçekleştirebilmek için yeterli veriyi elde edemez. Şu anda ne kadar veriye ihtiyacınız olduğunu sorduğunuzu biliyorum. Genel bir kural olarak, günde en az on tıklama almanız gereken minimum reklam hedefiyle ulaşmanız gereken metrikler bunlardır. Şimdi, bunu yaygınlaştıracak olursak, temel tıklama oranı %5 olan bir arama kampanyası yürütüyorsanız, yani her 100 gösterimden beş tıklama alıyorsanız, bu günde 200 gösterim almanız gerektiği anlamına gelir.
Bunu bir aya çıkardığınızda, 6000 gösterimden ayda 300 tıklama elde etmeniz gerekir. Şimdi, maksimum performans çalıştırıyorsanız, bu tıklama oranı ilk ölçüt olarak yaklaşık %1’e düşer.
Yani bu 300 tıklama için ayda 10.000 gösterim almanız gerekir. Bu da dediğim gibi size yeterli veri sağlayacaktır, böylece yeterince veri göremediğiniz sonsuz bir öğrenme döngüsüne girmemiş olursunuz.
Çünkü günde yalnızca bir ya da iki tıklama alıyorsanız yeterli veriye sahip değilsiniz demektir çünkü günün sonunda bu size yalnızca 50 ya da 60 tıklama sağlayacaktır. Google da yeterli gösterime sahip olmayacaktır çünkü iyi bir ölçüt olarak Google’ın arama kampanyaları için 30 günlük bir süre içinde en az 5000 gösterime ihtiyacı vardır. Şu anda bu sayının 2000’e düştüğünü gösteren bazı veriler var, ancak ben yine de ihtiyatlı davranıp Google’a daha fazla veri vermeyi tercih ediyorum. Bu nedenle, bir arama kampanyası için 30 gün içinde 5000 gösterime ulaşmayı hala öneriyorum. Tüm bunları alt alta yazarsanız, günlük bütçenizi belirlemenin basit bir yolu tıklama başına maliyetinizi bulmak olacaktır. Yani ortalama tıklama başına maliyet. Odaklanacağınız ilk ürün veya anahtar kelime için ve sonra bunu on ile çarpın. Size ne demek istediğimi göstereyim. Bunu bulmak için Google Ads’deyken araçlarınıza ve ayarlarınıza girdikten sonra anahtar kelime planlayıcınıza gidin ve ardından Yeni Anahtar Kelimeleri Keşfet‘e girmek istiyoruz. Diyelim ki iPhone on iki kılıfı için bir kampanya yapmak istiyorsunuz. Bu yüzden buraya yazıyoruz. URL’nizi de buraya ekleyebilir, ardından Sonuçları Al’a tıklayabilirsiniz. Buradan iPhone on iki kılıf için bir anahtar kelime olduğunu görebiliriz.

Ve burada düşük aralık için sayfa başı teklifini görebiliyoruz. Yani bu üç ve dört numaralı pozisyonlar 0,40 dolarken, yüksek aralık için sayfanın en üstündeki teklif 40 dolar. Yani buraya bakacak olursanız, bu sayıyı alıp on ile zamanlamak istiyorum. Yani bu on tıklamayı elde etmek için günlük bütçenizin en az 14 dolar olmasını istersiniz. İlk başlangıç bütçenizi elde etmek için kullanabileceğiniz en basit süreç ve formül, bu anahtar kelime araştırmasını yapmaktır. Odaklanmak istediğiniz bir anahtar kelime, yani tek bir ürün veya tek bir arama terimi bulun ve ardından bu ortalama TBM’yi on ile çarpın. Size gösterdiğim örnekte, ortalama TBM 39 dolardı ve biz bunu onla çarpıyoruz. İşte bu nedenle günlük 14 dolarlık bir başlangıç bütçesi öneriyoruz. Bununla birlikte vurgulamak istediğim bir husus da verileri doğru bir şekilde incelediğinizden ve doğru optimizasyon kararları aldığınızdan emin olmanızdır. Size Google Ads Optimizasyon Kontrol Listeme ücretsiz erişim vermek istiyorum. Bu, tam olarak hangi optimizasyonları tamamlamanız gerektiğini ve bunları ne sıklıkla tamamlamanız gerektiğini size bildiren bir kontrol listesi. Yani her 72 saatte bir, her hafta, her ay veya her 90 günde bir yapılması gerekip gerekmediğini.

İkinci Google Ads Bütçe Stratejisi

Bu da bizi, Google Ads için yalnızca küçük bir bütçeniz varsa kullanmanız gereken ikinci stratejiye getiriyor ve bu da, başladığınızda yalnızca tek bir anahtar kelime temasına, tek bir ürüne veya hizmete odaklanmak istemenizdir. Dolayısıyla, hedeflediğiniz üç farklı hizmet varsa, örneğin bir elektrikçiyseniz ve klima kurulumlarını hedeflemek istiyorsanız, aynı zamanda genel elektrik bakımını da hedeflemek istersiniz veya küçük tamirci işlerini de hedeflemek istersiniz. Google’da pazarlama söz konusu olduğunda başlangıçta bu hizmetlerden birini, örneğin iklimlendirmeyi seçip diğer hizmetleri unutmanızı ve ilk olarak hangi hizmete veya ürüne odaklanmanız gerektiğini seçmenize yardımcı olmanızı öneririm. Ayrıca en popüler veya en çok satan ürününüze odaklanmanızın daha iyi olacağını söyleyebilirim. Bunun nedeni de sadece tek bir ürüne odaklanmanızın yanı sıra en popüler ürününüze odaklanmanızın başarı şansınızı çok daha fazla artırmasıdır. Öncelikle, neden yalnızca tek bir ürüne veya hizmete ya da anahtar kelime temasına odaklanmak isteyeceğinizin nedeni, zaten küçük bir bütçeniz olmasıdır. Dolayısıyla, birden fazla ürünü, birden fazla anahtar kelimeyi veya birden fazla hizmeti hedeflemeye çalışarak bu bütçeyi daha da azaltmak istemezsiniz. Sadece iyi satacağını bildiğiniz tek bir temel ürüne odaklanın. Bunun da ötesinde, en popüler veya en çok satan hizmetlerinizden ya da ürünlerinizden birine odaklanmak istemenizin nedeni, bunların dönüşüm sağladığını bilmenizdir. İnsanların ürünlerinizi veya bu belirli hizmetleri sevdiğini biliyorsunuz. Dolayısıyla yapmak istediğiniz şey, bu popüler hizmetin halihazırda elde ettiği satış veya gelir miktarını artırmaktır, böylece bunu yeniden yatırabilir ve daha sonra diğer ürün veya hizmetleri pazarlamaya başlayabilirsiniz. Elektrikçi örneğine geri dönecek olursak, diyelim ki klima hizmetinizle başladınız ve birkaç ay sonra daha fazla klima işi aldınız, bu da işinize daha fazla para getiriyor. Daha sonra bu gelirin bir kısmını yeniden yatırabilir ve ardından Genel Elektrikçi işlerinizi pazarlayabilirsiniz. Bu stratejiyle, öncelikle güçlü yönlerinize odaklanarak gelirinizi artırabilir ve böylece işinizi pazarlamak için yeniden yatırım yapabileceğiniz daha fazla paraya sahip olabilirsiniz.

Üçüncü Google Ads Bütçeli Strateji

Bu da bizi üçüncü ve son stratejiye getiriyor. Bu da reklam metniniz konusunda çok agresif olmanız gerektiğidir. Bunun nedeni, Google Ads’de yalnızca biri reklamınızı tıkladığında ödeme yaptığınızı hatırlamanızdır. Dolayısıyla, süper agresif bir reklam metnine sahip olmak, birinin reklamınızı görüp tıklamamasından daha iyidir. Çünkü en kötü senaryo, reklamınızı görüp tıkladıklarında, bu tıklama için ücretlendirilmeniz, web sitenize girmeleri ve aradıkları şey tam olarak bu olmadığı için birkaç saniye içinde çıkmalarıdır. Dolayısıyla burada yapmak istediğiniz şey, reklam metninize mümkün olduğunca spesifik bilgiler eklemek ve böylece zaman kaybı olacağını bildiğiniz bazı tıklamaları filtreleyebilmektir.

Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hakkımızda​

2008 Yılında bir proje olarak doğan ve kendini yineleyerek değil, yenileyerek günümüze ulaşan BUGÜNE ÖZEL YAZILIM ve REKLEM AJANSI Türkiye İzmir de 2 ofisimiz, KKTC Girne de 1 ofisimiz ile reklamcılık ve pazarlama stratejileri geliştirme alanlarında hizmet vermeye devam ediyoruz.

Hizmetlerimiz

En Son Gönderiler

Sizin İçin Ne Yapabiliriz?

Dijital Dünya İle İlgili Sorunlarınızı Çözebiliriz

Birlikte Harika İşler Yapmak için TEKLİF AL

Bugüne Özel Yazılım ve Reklam Ajans ekibi olarak hayalinizdeki web site tasarımı için bir “click” ötenizdeyiz. Yükselmeye hazır mısınız?

Bugüne Özel Yazılım ve Reklam Ajansı
2008 Yılında bir proje olarak doğan ve kendini yineleyerek değil, yenileyerek günümüze ulaşan BUGÜNE ÖZEL YAZILIM ve REKLEM AJANSI Türkiye İzmir de 2 ofisimiz, KKTC Girne de 1 ofisimiz ile reklamcılık ve pazarlama stratejileri geliştirme alanlarında hizmet vermeye devam ediyoruz.

Hizmetlerimiz

Web Tasarım

Grafik Tasarım

Sosyak Medya

Seo

Yardım

Gizlilik Politikası

Şartlar

Koşullar

© 2023 TÜM HAKLARI SAKLIDIR. BUGÜNE ÖZEL YAZILIM & REKLAM AJANSI